2010. november 27., szombat

Mátra #5 futás 32km / 1380m


Mára egy keményebb futást terveztünk piedcat-tel. Hét közben még nem is sejtettük milyen kemény is lesz. ;) Igyekeztem egy izmos útvonalat összerakni, ami sikerült is. Kompromisszum nélkül. Dupla Kékessel. Erre jött még rá a péntek esti égi áldás hó formájában. Vééééégre!! Hóó!! Méghozzá rengeteg! Nem mentünk gyorsan, piedcat alacsony pulzus zónában tartotta magát, ami ennyi szintnél lassú tempót jelentett. Hogy lefoglaljam magam útközben sokat fotóztam a mobillal. Egész jó képek készültek. A hó is nehezített az előrehaladásban és szépen megdolgoztatott minket.

A Timex órám rendkívül precízen navigált minket végig az útvonalon, nagyon nagyon hasznos volt.

Az első csúcshódítás még jól ment, a második már nehezebb dió volt.



Odafent nagy volt a zima, kezünk, lábunk lefagyott, húztunk is lefelé. Mátrfüreden még pihentünk kicsit indulás előtt. Félelmetesen jó volt! Végre itt a tél!! Hurrá!
Timex adatok itt: link
Az összes kép pedig itt: link
És egy rövid videó:

2010. november 21., vasárnap

Margita kör 26,7km / 425m

A vasárnap sem maradt futás nélkül, piedcat-tel nyomtunk egy Margita kört. Jó régen jártam már erre, legutóbb még hóban. Most a terep sokkal kellemesebb volt végig, a pocsolyákat ki lehetett kerülgetni, sár pedig nem volt csak néhol egy kevés. Pompás futóidőt fogtunk ki, nem volt se hideg, se meleg, se eső, se napsütés. Margitáig nagyon lazán mentünk, onnantól lett kicsit feszesebb a tempó, de végig a komfortzónában haladtunk. 3:02 alatt értünk vissza a kiindulási pontra. Nagyon jól esett, köszönet érte.
Timex adatok itt.

2010. november 20., szombat

T-Online ( 27km, 1143m )


Pihenés után jól esik a mozgás... Ezen a héten be is pótolom a múlt héten elmaradt kilómétereket, minden nap futottam. Ma a Hegedűs Róbert emléktúrát (T-Online) Feróval. Laza tempót terveztünk, amit abszolút hoztunk is. Nagyon kellemes futás volt, nagyon kellemes időben. 3:35 lett a vége. Bár reggel a hőmérőm csak 2 fokot mutatott, gyorsan melegedett a levegő, mert kisütött a nap. Már a Fekete fejen melegünk lett. A végére meg egészen kitavaszodott... már ha szabad ilyet mondani november végén. :) Tényleg, pont most kukkantottam rá az előrejelzésre és jövőhét végére már havat jósolnak. Ho-hó!! Az nagyon remek lenne! Jöhetne az első havas futás! ;)
Lőttem pár képet a telóval útközben, katt ide.
És a szokásos adathalmaz: Timex Forever!

2010. november 14., vasárnap

Pihenős 7vége

Rég volt már ilyen, hogy se futás, se meló nem figyelt be hétvégén. Futni terveztem, hogy megyek, de olyan fáradt voltam, hogy se szombaton, se vasárnap nem bírtam felkelni reggel, hogy elinduljak. :S Jó, ma este voltam lent kicsit kocogni, de egyébként csak pihi volt.

2010. november 10., szerda

a film forog tovább...

..tegnap már Esztergomban. Hétfőn amikor ott jártam az egyik rendőr említette is, hogy még akkor este menniük kellett oda. Én meg ha már írtam a korábbi eseményekről, gondoltam berakom ezt is:

2010. november 8., hétfő

hétfői forgatás...



Mire hazaértem már a forgatásnak vége volt, de azért szétnéztem a helyszínen. Az egyik őr odajött és sztorizott egy tíz percet... A Jugoszláv határ menti határőr sztoriktól a levágott katonafejekig.. de elmesélte a jelenetet is, ahol egy busznyi katona rohan fel a lépcsőházba és rángatja le a később ház mögött kivégzett embereket...
Velvet cikk, ami idevág.

Én is lőttem pár képet a díszletről.



2010. november 7., vasárnap

Jolie tél a lakótelepen


Leesett az első hó a József Attilán... Igaz műhó, de az is valami. Minket sem került el Lara Croft, itt forgat 3 házzal arrébb. A parkolóban havas roncsautók szerte szét. Majd hétfőn is lecsekkolom még hogy megy a meló... :)

2010. november 6., szombat

Intersport 29

A Piros után egy héttel rövid futást terveztem a hétvégére lazításképpen. Pont kapóra jött a BSI túrája, amit nem titkoltan elég futócentrikusra szerveztek.

Ákos és Luca már régen betervezte ezt az eseményt, sőt, Ők már tavaly is voltak, így a pályát is ismerték. Boldogan csatlakoztam hozzájuk egy közös futásra. Nagyon kíváncsi voltam, mit tud alkotni a sportiroda egy számára elég idegen téren.

Csillaghegyen a rajtban hamísítatlan BSI hangulat fogadott. Rajt/cél kapu, feliratok, szalagok és rengeteg rendező az iskolában. Megkerestem a "hosszútáv" nevezési tantermét. Nekem már elég furcsa mikor 29km-t hosszú távnak hívnak egy terepversenyen. :) Persze ezt most nem terep-ultrás szemmel kéne nézni... ez inkább olyan aszfaltfutóknak készített betekintés a terepfutásba dolog... hogy a város szélén rájöjjenek, hogy az aszfaltcsík végével az út maga nem ér véget... Kaptunk már az elején egy rajtcsomagot. Ebben volt egy mini szendvics és egy keksz is, amit egyelőre visszaraktunk az autóba. A rajtszám osztástól nem tudtak elszakadni, pedig szerintem semmi értelme nincs itt, mivel úgyis külön ellenőrzőfüzetre kapjuk a pecséteket. A futó kategóriában indulókat külön megjelölték a rajtszámon egy zöld matricával.

Pontban 9-kor indulunk. A rajtkapunál kapunk pontos időt. A szép időnek köszönhetően (délutánra 18 fokot ígértek) jó sokan voltak, végig előzgetni kellett a túratársakat. Igyekeztem nem befolyásolni Ákosék tempóját és hagyni, hogy végig ők diktáljanak. A csillaghegyi bányát én még nem láttam, érdekes élmény volt, nagyon tetszett.


Ezután a K100 útvonalán haladtunk sokat, ami szintén nagyon tetszett. Gyönyörű tiszta kilátás fogadott minket a Kevélyeken.

A nyeregből lefutottunk Csobánkára, amit átszeltünk keresztben.

Majd visszamásztunk a kékre és onnan megtámadtuk a Kis-Kevélyt. Itt ritkán járok, de a Mackó barlangot legalább már ismertem korábbról.

Ferde csúszós ösvényen vezetett az út vissza a Kevély-nyeregbe, ahol újra pecsételünk és megindulunk lefelé a Redlinger Andor úton. A köves úton most kivételesen jól esik a laza kocogás.

Az Egri vár fele vesszük az irányt, ahol újabb pecsétet kell begyűjtenünk.

A rajtban beígért lányrablást Luca megússza, így nekünk sem kell megküzdeni az ellennel és visszaszerezni Őt. :) A ponton ásványvízzel frissítünk.

Innen egy jelzetlen széles úton érjük el a tevesziklákat, ami szintén szép látványosság.

Becsorgunk Pilisborosjenőre, ekkorra már elég meleg van, főleg ha azt nézzük, hogy már bőven bent vagyunk a novemberben. Teljesen tavaszias az idő. Beérve újra az erdőbe már legalább a nap nem süt ránk közvetlenül, helyes kis ösvényen mászunk vissza az Ezüst-hegyi kőbányához. Innen aztán a már bejárt úton csorgunk visszafelé. Ürömi út, Róka-hegy, majd az utcákon vissza az iskolához. A végén Luca még rendesen felpörgette a tempót, az összidőnk 3:40 lett. Remek kis futás volt, köszönet érte!

A célban kapunk enni, inni, megkapjuk a befutó csomagot is. Odakint leülünk kicsit pihenni egy padra. Remek kis túrát hozott össze a BSI, nekem pozitív meglepetés volt.
Ami biztos, hogy egy BSI eseményen soha nem fogok olyan közel kerülni önmagamhoz, mint egy Barcikán vagy egy BEAC Maxin, de itt nyilván nem is az a cél.. inkább a futóközösség ápolása. És nyilván kell ez is az is. Kinek melyik jobban.

Itt lehet megnézni a mért adatokat: Klikk ide

Valamint további képeket böngészni a futásról: Klikk a képekért