2012. október 20., szombat

BSI Intersport Terepfutás 29km 2012

Két éve voltam Ákossal és Lucával először ezen a remek kis rendezvényen. Ezen a linken olvashattok róla bővebben. Az akkor leírt véleményem idén sem változott, inkább megerősödött. Továbbra is tetszik ez a kezdeményezése a sport irodának. Idén egyedül indultam és saját tempóban nyomtam le a hosszútávot. A pálya vége módosult egy picit, a táv kb ugyanannyi, egy kicsivel több lett a szintemelkedés benne. Mindenesetre a 29km még mindig túlzás. 2010-ben 27,2km-t mért az óra, idén 26,8km-t. Szaszáé 28-at. Valahol a kettő között lehet az igazság. Az időm remek lett, 3:02. Ez átlagban az eddigi összes közül a 8. legjobb lett.




És hogy írjak egy kis negatívumot is... azt az egy dolgot nem értettem, hogy miért csak 7:30-tól indították a helyszíni nevezést, ha 8-kor van a tömegrajt. Emiatt már 7 környékén sorba kellett állni, de fél 8-ig nem sokminden történt. Utána viszont alig maradt idő a rajtig.. ezen még lehetne csiszolni.

..a másik ( a BSI-től teljesen független ) negatívum a mai napon az volt, hogy a térdfájásom erőteljesen visszatért a futás alatt. Úgy tűnik, többet kell pihentetni. A Pirosig majd vigyázok rá.

Itt lehet megnézni az idei adatokat:

http://www.trainingpeaks.com/av/A6IM336HKDOGEJICU3NLB6FJOU

A 20. helyezést csíptem meg összetettben ( 186-ból ).

2012. október 13., szombat

Less Nándor 63km 2012

A mai napon tanultam valami régit. Mondjuk, hogy felmondtam a leckét, ami már a könyökömön jön ki. Edzés nélkül nincs jutalom. Se könnyű teljesítés, se álomidő, mint két éve. Csak küzdelem van és verejték. Az idei LN erről szólt számomra. Próbáltam küzdeni ellene egy darabig, de ez a küzdelem ma egy esélyes volt. A Bükk ma odacsapott én meg azóta nyalogatom a sebeimet.

Ha már a sebekről beszélek az első kilómétereken (hol máshol?) a Kő-völgyben sikerült még egy hatalmas sziklába is beletérdelnem. Ez egy masszív pár km sántikálást és vérző felszakadt bőrt eredményezett... a fájdalom lassan de biztosan múlt, szóval ez nem kifogás, csak egy kis nyafogás. Sokkal jobban akadályozott a fáradtság és, hogy az elejét túl erősen kezdtük piedcat-tel és Csizivel. Ők a 35-ön poroztak ma. Nekem a 63km-hez 8:49 kellett. A túra továbbra is tökéletes, az időjárás is az volt 10-15fok végig. Az ellátás pazarr. Úgy tömtek minket, mint a libát. Az is nagy öröm volt, hogy találkoztam a bratyóval, aki szintén a 35-öt vállalta be.

Sajnos az órát elfelejtettem elindítani a rajtnál, így az első km hiányzik a trackből.
Itt lehet megnézni a mért adatokat.