2013. augusztus 25., vasárnap

Futás a Pilisben (42km, 1560m)


Elég furán indult a mai nap. Nyolc óra után pár perccel csörgetem Csizit, hangposta.. WTF? Várok kicsit és pár perc múlva csörög a mobilom. Csizi az. Próbált korábban is hívni, de neki sem sikerült. Viva la Pannon GSM és gratulálunk ZTE... mikor még a mi vasunkat és szoftverünket használták érdekes módon nem történtek ilyenek...

De ez még hagyján. Az újabb meglepetés Békásmegyeren ér, ahol Csizi egy bringás lányt előz éppen. Bakker nézd már, ez Sári... vajon mekkora ennek az esélye (a héten pont nem vettem lottót)? Váltunk pár szót miután lemeszeljük, de mivel úgy hörög mint egy túlhúzott Darth Vader nem kínozzuk sokáig. ;)

Pomáz, Csobánka, helyben vagyunk. A Nati túráról már ismert kis placcra rakjuk le a verdát. Itt remélhetőleg nem fogják feldúlni a keleti hordák. És ahogy kislányom mondaná: Indulááááááás!

Előző este találtam ki a kört. 2 szempont volt. Csizi 40km-t kért a télapótól mára én pedig szerettem volna a Kékszalag esti szakaszát bejárni a Kevély-nyeregig. Ennek fényében összeraktam egy útvonalat. Csobánkáról a piroson indulva, Tölgyikrek, Sikáros, majd a piros háromszögre fordulva Prédikálószék, Vadálló-kövek, Lukács árok, Dobogókő, majd a kék a Kevély-nyeregig (Szurdokkal, Szent-kúttal) és a végén még egy kis piros vissza a Láry-Fáry étteremhez.

Gyönyörű volt. Az időre sem lehetett panasz, a felhők és a napsütés váltogatták egymást, de nem volt rekkenő hőség.

A Prédin/Vadálló köveknél szemet gyönyörködtető kilátás ahogy kell.

Vadálló kövekről bakkecskézés lefelé..


Dobogókőnél Matyi büfé, zsíros deszka kóla kombó volt a frissítés.

Hidazás a Szurdokban...


A célban is szerettünk volna tolni valamit a Láry-Fáryban, de mint egy helyi bácsitól megtudtuk már évek óta nem üzemel aka csődbe ment. Sajnos. Mondta azt is, hogy itt ne is keressünk semmit, csak Pomázon érdemes próbálkozni. Idefele jövet láttunk ott egy büfét meg egy Gyros-ost/pizzériát, végül ez utóbbi nyert. Megérte betérni.

Teszteltük volna  két Ambitot együtt, de Csizi sikeresen leállította menet közben az övét véletlenül, így neki 3,4km kimaradt a távból, de folyamatosan figyeltuk a résztávokat és megdöbbentően hasonló adatokat mértek (pedig az enyém 1-es, az övé pedig már az újabb). A táv végül a mapsource-os tervvel is összevágott.


Remek futás volt! Köszönet érte Csizinek!

Ambit I adatok

Ambit II adatok

További képek a futásról.


2013. augusztus 3., szombat

Bükk 900 2013





Az idei Bükk 900-at Piedcat-tel úgy terveztük, hogy közösen teljesítjük. Az utóbbi években erre nem volt példa. Nagy tempót most egyikünk sem akart, így csak egy jóleső kocogós tempót céloztunk meg. Máté a túra előtt megkeresett, hogy el tudnánk -e vinni Sárit a túrára. Helyünk volt, így Ő is csatlakozott, és mivel először járt a Bükkben, jobbnak látta, ha velünk tart. Így hárman indultunk el Bánkútra szombat hajnalban.

Volt még egy extra feladatunk Miskolcon, de azt is sikeresen letudtuk a túra előtt.. bár emiatt jóval 7 után értünk csak a rajtba, ez most teljesen jelentéktelen volt. Idén nem terveztünk semmi őrültséget, ami sokáig tarthat. ;)

A helyszínen a már jól megszokott családias hangulat fogadott minket. Lajos és családja idén teljesen nem-hivatalos módon szervezték meg a túrát, ami a hatósági döntések miatt volt szükséges. Nevezés nem is volt, csak megkaptuk a pecsételő lapot és a becsületkasszába raktunk pénzt a célban várható gulyásért.

7:44-kor vágtunk neki a távnak. A nehezebbik és kevésbé megszokott fordított verzót választottuk erre a napra. Borovnyákkal kezdtünk és Bálvánnyal fejeztük be. Kánikulát mondtak mára. Induláskor még csak 24 fok volt, de ez folyamatosan emelkedett (egészen 34-ig), ami igencsak megnehezítette mindenki dolgát.

A folyadékra most jobban figyeltunk, mint tavaly, amikor kétszer is megszenvedtem a következményeket.. A táskába betoltam még 2db kis palackot, amiben fagyasztott vizet vittem magammal. Sajnos nem tartott sokáig mire felolvadtak, ezt még jobban ki kell dolgozni majd a jövőben.

A bélyegzőpárna volt a leg kardinálisabb kérdés, mert Sárinak nem volt, Józsi nem hozott (a tavaly neki készített bélyegzőm már nem muzsikált).. így bennem bíztak a többiek. Én kettőt vittem. A régi, jól beváltat és egy újat. Az új párna sajnos csak félig vált be. A doboz kiváló, de a tinta nem jött ki a párnából. Ennek okára út közben rá is jöttem. Amatőr hiba. Majd jobb filc anyagot kell szereznem bele és tökéletes lesz.

A meleg ellenére nagyon jól éreztük magunkat idén is a Bükkben. Jó volt ismét együtt teljesíteni. Az időnk is remek lett. 5:27 alatt húztuk be. Sári pedig megismerhette a Bükk 900-as csúcsait kívülről, belülről. ;)

Köszönjük a szervezést!

További képek:
https://plus.google.com/photos/113040653303715156163/albums/5907961687814651297

Suunto adatok:
http://www.movescount.com/moves/move16691533