2002. március 30., szombat

PVV ( Pilis Vörös Vár )

PVV 2002.03.30.

Indulashoz a 7:20-as buszt neztem ki, mint sokan masok is.. nem tudom a tobbin mekkora tomeg volt, de ez szinultig megtelt (7:27 korul el is indult vegre.. :)
Megerkezve PVV-ra a tomeget magam mogott hagyva kileptem a rajthely fele. Bar meg sosem voltam a legtobb helyen, ahol a ttura ment (igy a Beke utcaban sem), az elozetes leiras, valamint az elozetes terkepbongeszes segitsegevel egesz jol eligazodtam. Raadasul a szervezok jovoltabol, meg a papirra nyomtatott jelzesek is a segitsegunkre voltak.
A rajtnal Ebola fogadott. Gyorsan megvettem es kitoltottem a nevlapot es atalltam a masik asztalhoz, ahol rajtoltattak a lanyok. Minden olyan siman ment, ahogy menni kell, ez nagyon pozitiv volt. Egyedul a start idom lett 2 perccel elirva, de az is csak azert, mert sietett az oram.. megesik. Igy ennyi kesessel neki is vagtam az oly reg vart turanak (8:10).
A varost elhagyva telkekhez ertem, majd azok is elmaradtak. Egy utelagazashoz erve lattam, hogy tobben masfelol jonnek, es becsatlakoznak a jelzett turistautba. Ezen nem lepodtem meg, hiszen nincs kiirt utvonal. Egy futo sraccal vartok par szot, majd eszrevesszuk, hogy a jelzes trukkos modon bevagott az erdobe es kis vizmosas szeru melyedesbe. Gyorsan atvagtunk es folytattuk utunkat. Zuztunk felfele eleg temposan. Az 1. pont (jobban mondva a Voroshegy pont, ami nekunk az 1. volt) elott a futo srac utolerte a tarsat, elottem ernek be a pontra.
Voros hegy 8:45
Meglepeteskent itt nagyon finom kokuszos csokigolyot kaptunk. Jol esett, de muszaj volt inni ra vmit, ugy porzott a szam, addigra mar eleg meleg is lett. Nem is ertettem miert nem hagytam a polart a rajtnal, vegig csak teherkent ram volt kotozve. A kis frissito utan kocogva indultam tovabb PilisSzanto fele. A futokat kozben otthagytam, de ugy 100-200 meterre jottek mogottem. En mar a PilisSzantoi reszt is gondosan megterveztem (igaz csak papiron, egy bejaras nehol sokat segitett volna) a tura elott, igy itt is tudtam, merre menjek. Bementem a faluba, es a 2. utcara befordultam. Az utca a sportpalya mellett haladt el, vegig emelkedve. Az utca vegen balra majd jobbra egy masik utcaba, aztan pedig fel egy sokkal meredekebb uton, ahol mind2 oldalt epitkezes folyt ezerrel. Megtalaltam a kis osvenyt, amit kineztem magamnak, es elindultam a volgy fele, ami felvezetett a Pilis tetore. Itt az osveny elejenel eszrevettem, hogy a mar sokatt latott futo tarsak balrol megeloztek jol, vmi rovidebb utat talalva.. megeredtem utanuk. Az ut egy kicsit elkanyarodott a celtol, ezert bevagtam a susnyasba. Kicsit gazos, suru volt, de azert jarhato. Megtalaltam a volgy kozepen a vizmosast, itt haladtam felfele. Kozben megint feltuntek mellettem egy masik osvenyen a sracok. Parhuzamosan kuzdottunk a heggyel, aztan en is atmasztam a masik osvenyre, mert az enyemhez mar bozotvago is dukalt volna.. Az szerencsere tiszta volt, de egyre meredekebbe valt (vajon miert?? ;). Egy ido utan ez is kezdett elkanyarodni az utiranytol, ezert szoltam a sracoknak, hogy jobb lenne leterni rola. En le is vagtam rola, ok tovabbmentek. Nekem bejott, szepen lehetett haladni, megtalaltam a jelzest annak rendje modja szerint. Felertem a csucsra.
Pilis teto 10:00
Itt sok emberrel talalkoztam, Ryanek vartak a beerkezoket. Vehettem finom csokis napolyit, amit akkor el is raktam szepen sanyarubb idokre. A kilatas gyonyoru volt. Kinganak (remelem jol tudom) most nem tudom megirni a pontos valaszt a kerdesere, de azon a szakaszon kb 5 lehetett..
Nem idoztem sokat, indultam is tovabb, immaron lefele. Ez rosszabb volt.. aztan jott egy hosszu Zold szakasz. Ez is nagyon szep volt. Hangulatos ritkas erdok, es ujabb kilatas vmi tetorol, ahova felzugott a zold jelzes. A Zold mellett lent ment egy szelesebb ut is, amit tobbszor kereszteztem. Talalkoztam utkozben jopar felfele igyekvo turatarssal is. Ahogy ratertem a kek jelzesre, mar olyanok is jottek, akik "visszafele" nyomtak a turat. Ez volt a szep ebben a turaban (a szervezoknek meg ez volt a nehez..), hogy mindenki arra ment, amerre akart. Tobbszor is eszembejutott kedvenc turam, a Bukk900.
Csobanka elott talalkoztam en is (mint gondolom masok is) a crossmotoros fenegyerekekkel, itt csak elzugtak egy mellettem halado uton, aztan Csobanka vegeben mar a keken jottek szembe nagy port kavarva korulottem.. brr...
Szerencsere a jellegfat, es a megfelelo utat konnyen megtalaltam, ezen a szakaszon azonban tobbszor eloszedtem a terkepet betajolni magam. Majdnem tulmentem az uton, mikor meglattam
az Egri varat, es elindultam fele. Lattam, hogy a pontorok mar skubizzak a terepet, varva a beerkezoket. Hat jottem.
Egri var 11:50
SK fogadott, kaptam 2 csokitojast (amit azota sem talalok... :( ), valamint megjegyzesemre, hogy "nem lehetne -e vmi csepfolyos halmazallapotut" (eddigre mar elfogyott a sajat tartalekom), es kaptam is az egyik or sajat kristalyvizebol. Illedelmesen kortyoltam egyet, aztan vissza is adtam, es nagyon halas vagyok erte meg most is!
Nosza indulni kene, eddig 3:40 az idom, ez eleg kecsegteto, mar nincs sok hatra. Visszaindultam a Z-re, ami meglepetesemre nem csak lefele ment, hanem igencsak hullamozva fel-le. Itt 1-2 kirandulo csaladdal talalkoztam. Lefele menet lattam egy hidat is. Lengohid volt, a tulso oldalan kecskek igyekeztek at rajta. Nagyon muris latvany volt. En is raalltam, es farkasszemet neztunk egymassal. Nem tudom, hogy a kecskek tudnak -e hatrafele menni (en meg azon is csodalkoztam, hogy egyaltalan elindult azon a mozgo fapallos hidon), de ez nem nagyon akart, ezert inkabb en hatraltam vissza, es folytattam az utam "lefele". Leertem a hazak koze, itt befordultam az utcaba, at szepen a hidon, fel a dombra. Na ez volt az a szakasz, amelyik nem nyerte el a tetszesemet. Tul meleg volt, es teljesen nyitott volt a terep. Itt alig haladtam. Sovar tekintetekkel merengtem a to mellett halado erdosorra.. milyen jo lett volna ott azok hus arnyekaban haladni. A leiras egyebkent itt is tokeletes volt, mindent megtalaltam. A vastag betonutra raterve elegem lett a tuzo napbol, ezert igyekeztem minel rovidebb uton bejutni a varosba. Egy folduton mentem, de itt talalkoztam 2 kobor kutyaval. A rosszabbik fajtabol. Egy durungot magamhoz veve lassan haladtam az 1. utca fele. Szerencsere nem probalkoztak. Egybol kut utan neztem, nagyon szomjas lettem a melegtol. Na persze sehol nem volt. Beljebb erve talaltam, de annak nyomokarja nem volt. Igy elegge lestrapalva erkeztem a celba.
Cel 12:50
Szintidofelezes sikerult (bar nem volt celom). Itt aztan nagy eszemiszom kovetkezett. Ugy 10 percre ram beertek a futo kollegak is.

A szervezes nagyon szuper volt, nekem 1 rossz szavam nincs semmire. Szerintem a viz nem olyan nagy problema (attol fuggetlenul, hogy a vegen en is szomjaztam), ha akartam volna vehettem volna vizet PilisSzanton vagy Csobankan is. Volt kezfogas is a gratulacional, kedves pontorok minden fele, a vegen terulj-terulj asztalkam, szoval nagy gratula a szervezo oldalnak! :)

Jovore ugyanitt.

Nincsenek megjegyzések: