2013. augusztus 3., szombat

Bükk 900 2013





Az idei Bükk 900-at Piedcat-tel úgy terveztük, hogy közösen teljesítjük. Az utóbbi években erre nem volt példa. Nagy tempót most egyikünk sem akart, így csak egy jóleső kocogós tempót céloztunk meg. Máté a túra előtt megkeresett, hogy el tudnánk -e vinni Sárit a túrára. Helyünk volt, így Ő is csatlakozott, és mivel először járt a Bükkben, jobbnak látta, ha velünk tart. Így hárman indultunk el Bánkútra szombat hajnalban.

Volt még egy extra feladatunk Miskolcon, de azt is sikeresen letudtuk a túra előtt.. bár emiatt jóval 7 után értünk csak a rajtba, ez most teljesen jelentéktelen volt. Idén nem terveztünk semmi őrültséget, ami sokáig tarthat. ;)

A helyszínen a már jól megszokott családias hangulat fogadott minket. Lajos és családja idén teljesen nem-hivatalos módon szervezték meg a túrát, ami a hatósági döntések miatt volt szükséges. Nevezés nem is volt, csak megkaptuk a pecsételő lapot és a becsületkasszába raktunk pénzt a célban várható gulyásért.

7:44-kor vágtunk neki a távnak. A nehezebbik és kevésbé megszokott fordított verzót választottuk erre a napra. Borovnyákkal kezdtünk és Bálvánnyal fejeztük be. Kánikulát mondtak mára. Induláskor még csak 24 fok volt, de ez folyamatosan emelkedett (egészen 34-ig), ami igencsak megnehezítette mindenki dolgát.

A folyadékra most jobban figyeltunk, mint tavaly, amikor kétszer is megszenvedtem a következményeket.. A táskába betoltam még 2db kis palackot, amiben fagyasztott vizet vittem magammal. Sajnos nem tartott sokáig mire felolvadtak, ezt még jobban ki kell dolgozni majd a jövőben.

A bélyegzőpárna volt a leg kardinálisabb kérdés, mert Sárinak nem volt, Józsi nem hozott (a tavaly neki készített bélyegzőm már nem muzsikált).. így bennem bíztak a többiek. Én kettőt vittem. A régi, jól beváltat és egy újat. Az új párna sajnos csak félig vált be. A doboz kiváló, de a tinta nem jött ki a párnából. Ennek okára út közben rá is jöttem. Amatőr hiba. Majd jobb filc anyagot kell szereznem bele és tökéletes lesz.

A meleg ellenére nagyon jól éreztük magunkat idén is a Bükkben. Jó volt ismét együtt teljesíteni. Az időnk is remek lett. 5:27 alatt húztuk be. Sári pedig megismerhette a Bükk 900-as csúcsait kívülről, belülről. ;)

Köszönjük a szervezést!

További képek:
https://plus.google.com/photos/113040653303715156163/albums/5907961687814651297

Suunto adatok:
http://www.movescount.com/moves/move16691533


Nincsenek megjegyzések: