2013. augusztus 25., vasárnap

Futás a Pilisben (42km, 1560m)


Elég furán indult a mai nap. Nyolc óra után pár perccel csörgetem Csizit, hangposta.. WTF? Várok kicsit és pár perc múlva csörög a mobilom. Csizi az. Próbált korábban is hívni, de neki sem sikerült. Viva la Pannon GSM és gratulálunk ZTE... mikor még a mi vasunkat és szoftverünket használták érdekes módon nem történtek ilyenek...

De ez még hagyján. Az újabb meglepetés Békásmegyeren ér, ahol Csizi egy bringás lányt előz éppen. Bakker nézd már, ez Sári... vajon mekkora ennek az esélye (a héten pont nem vettem lottót)? Váltunk pár szót miután lemeszeljük, de mivel úgy hörög mint egy túlhúzott Darth Vader nem kínozzuk sokáig. ;)

Pomáz, Csobánka, helyben vagyunk. A Nati túráról már ismert kis placcra rakjuk le a verdát. Itt remélhetőleg nem fogják feldúlni a keleti hordák. És ahogy kislányom mondaná: Indulááááááás!

Előző este találtam ki a kört. 2 szempont volt. Csizi 40km-t kért a télapótól mára én pedig szerettem volna a Kékszalag esti szakaszát bejárni a Kevély-nyeregig. Ennek fényében összeraktam egy útvonalat. Csobánkáról a piroson indulva, Tölgyikrek, Sikáros, majd a piros háromszögre fordulva Prédikálószék, Vadálló-kövek, Lukács árok, Dobogókő, majd a kék a Kevély-nyeregig (Szurdokkal, Szent-kúttal) és a végén még egy kis piros vissza a Láry-Fáry étteremhez.

Gyönyörű volt. Az időre sem lehetett panasz, a felhők és a napsütés váltogatták egymást, de nem volt rekkenő hőség.

A Prédin/Vadálló köveknél szemet gyönyörködtető kilátás ahogy kell.

Vadálló kövekről bakkecskézés lefelé..


Dobogókőnél Matyi büfé, zsíros deszka kóla kombó volt a frissítés.

Hidazás a Szurdokban...


A célban is szerettünk volna tolni valamit a Láry-Fáryban, de mint egy helyi bácsitól megtudtuk már évek óta nem üzemel aka csődbe ment. Sajnos. Mondta azt is, hogy itt ne is keressünk semmit, csak Pomázon érdemes próbálkozni. Idefele jövet láttunk ott egy büfét meg egy Gyros-ost/pizzériát, végül ez utóbbi nyert. Megérte betérni.

Teszteltük volna  két Ambitot együtt, de Csizi sikeresen leállította menet közben az övét véletlenül, így neki 3,4km kimaradt a távból, de folyamatosan figyeltuk a résztávokat és megdöbbentően hasonló adatokat mértek (pedig az enyém 1-es, az övé pedig már az újabb). A táv végül a mapsource-os tervvel is összevágott.


Remek futás volt! Köszönet érte Csizinek!

Ambit I adatok

Ambit II adatok

További képek a futásról.


Nincsenek megjegyzések: