2008. szeptember 28., vasárnap

Meteor after-futás

Ma piedcat-tel elmentünk futni egy kibővített meteor maratont, vagy egy rövidített Meteor 50-t, ahogy tetszik. Hűvösvölgyben parkoltunk le a kistraktorral. Kis tesz-vesz, készülődés, kóbor macska etetés után rajtra készen álltunk.

Fél 9 körül indultunk utunknak. Hűvös volt még, de tudtuk, hogy később melegünk lesz, délutánra kb 20 fokot mondtak. Az elejét nem futottuk el, jó kis emelkedőket reggeliztünk, Hárs-hegy, János-hegy. Ezután Budaörs felé mentünk a piroson, majd a sárgán. Itt már voltak számomra ismeretlen részek is, de a legnagyobb meglepetést a Budaörsi Kopárok hozták. Ezeket a gyönyörű hegyeket már sokszor láttam az M7-esről a város fölé magasodni, és mindig is szerettem volna közelebbről megnézni őket. Most ott voltunk, és csak ámultam, bámultam. Nagyon szép tájék ez. És sokkal több a kopár hegy ott, mint ahogy azt messziről gondolná az ember.
Ezután Budakeszinek vettük az irányt. Furi volt így vasárnap dél körül a bevásárolgató emberek között cikázni a városban futócuccban... :) Ahogy beértünk újra az erdőbe, már otthonosabb volt a közeg. A mammutfenyőknél előszedtem egy szendvicset, most vagyunk 21 kilcsinél kb. Egy hosszú egyenes úton haladtunk nagyon sokat, mire elértük a zöld háromszöget. Ez aztán felvitt minket a Nagykopasz felé. Itt már ismerős volt a táj, el is kezdtem jobban tolni a szekeret. Ezt piedcat alaposan megérezte, de nyomta Ő is becsülettel. Nagyon jó tempóban értünk fel a Kopasz alá. Innen legurultunk a Vöröspocsolyás felé, majd a piroson indultunk tovább a Hárs hegy irányába. Fekete-fej, Hárshegy mászás.. újabb jó kis szintek, majd gurulás vissza Hűvösvölgybe. 45km körül volt a vége kb 5:20 alatt.
Ez derék munka volt. ;)
Az autónál piedcat előrángatott 2db alkoholmentes sört, annak a megünneplésére, hogy átlépte az 1000. kilóméterét az évben. Klassz futás volt, kéne még ilyenből több.

1 megjegyzés:

piedcat írta...

"Ezt piedcat alaposan megérezte"

szerintem inkább megsínylette :)

De azért jó volt, ilyen tempót még nem diktáltam ilyen szintes terepen